{ "title": "Sinüs Ağrısı", "image": "https://www.sinus.gen.tr/images/sinus-agrisi.jpg", "date": "19.01.2024 10:16:05", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sinüs ağrısı, burun etrafında bulunan sinüslerin mukoza yani iltihap ile dolması nedeniyle ortaya çıkar. Alerjik yatkınlığı olanlarda, astım hastalarında sinüs ağrısına daha fazla rastlanır. Sinüs iltihabı ve dolayısıyla ağrısı için doktorun reçete ettiği antibiyotikler ve ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrıyı hafifletmek amacıyla ilaç tedavisi haricinde gözaltına sıcak uygulamak faydalı olabilir. Sinüs ağrısı kronik bir hal almışsa ve ağrı giderilemiyorsa cerrahiye başvurulabilir. Sinüs ağrısı için evde de basit önlemler alınarak ağrı giderilebilir. Bunun için burnun tamamen kuruması önlenmelidir. Aksi halde ağrıya ciddi anlamda burun yaraları da eklenebilir. Burun yaraları hem hastaya ciddi sıkıntılar oluşturur hem de ağrıların artmasına yol açabilir. Burunda toplanan aşırı mukusun dışarı atılması ağrı üzerinde ciddi anlamda rahatlama sağlayabilir. Bulunulan ortamın ya da odanın devamlı havalandırılması da faydalı olur. Aksi halde havasız ortamlar sinüslerde kaşıntı ve tahrişe yol açarak ağrının artmasına neden olur.

Yanaklarda meydana gelen sinüs ağrıları, üst dişlere kadar ulaşır. Bazı durumlarda ağrı elmacık kemiği, geniz ve alın bölgesinde görülebilir. Burun kökü sinüslerinde ağrı burun köküyle beraber göz arkasında da etkili olur. Alın bölgesinde meydana gelen ağrılar içinde alın bölgesi sinüsleri sorumludur.

Sinüs ağrısı için ne zaman doktora başvurulmalıdır?

Sinüs ağrısı eğer bir haftadan daha uzun sürüyor ve alınan önlemlere rağmen geçmiyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Bir haftayı aşkın sinüs ağrılarının evde tedavi edilmesi bazen imkânsız olabilir ve mutlaka ilaç tedavisi gerekebilir. Evde uygulanan tedavi yöntemleriyle sadece ağrıların şiddeti azaltılabilir.

Sinüs ağrısı için ev tedavileri
" } ] }